Главная / 2006 / Оружие и охота №5

НАКАЗ №99

НАКАЗ №99

"Про проведенняполювання на диких парнокопитих та хутрових тварин у мисливський сезон 2006/2007 року".

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ.

19 квітня 2006 року м. Київ.

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 20 квітня 2006 р. за № 470/12344.

Відповідно до Закону України "Про мисливське господарство та полювання" і Положення про Державний комітет лісового господарства України, затвердженого Указом Президента України від 14 серпня 2000 року за № 969,

НАКАЗУЮ:

1. Установити такі строки полювання:

1.1. Індивідуального полювання:

– на самця козулі – з 1 травня 2006 року до 1 січня 2007 року;

– на самців і самок кабана, лані, оленів благородного і плямистого, лося, муфлона, самок козулі та на молодняк зазначених видів – з 1 вересня 2006 року до 1 січня 2007 року.

1.2. Колективного та облавного – на диких парнокопитих тварин з 21 жовтня 2006 року до 1 січня 2007 року.

1.3. На бабака – з 1 липня до 11 вересня 2006 року.

1.4. На зайця-русака, лисицю, єнотоподібного собаку, куниць лісову та кам'яну, тхора лісового, білку, ондатру, бобра – з 4 листопада 2006 року до 29 січня 2007 року.

2. Установити що:

2.1. Днями полювання є:

– на парнокопитих індивідуального – усі дні тижня, а колективного та облавного – субота й неділя;

– на хутрових – субота й неділя.

2.2. Денна норма відстрілу зайця-русака одним мисливцем – один заєць. Норми відстрілу єнотоподібного собаки та лисиці не лімітовано.

2.3. Полювання на зайця-русака, єнотоподібного собаку та лисицю проводити за відстрільними картками, що видаються користувачами мисливських угідь, у межах установленої пропускної спроможності угідь.

2.4. Полювання на диких парнокопитих тварин, куниць лісову та кам'яну, тхора лісового, білку, бобра, бабака, ондатру проводити за ліцензіями згідно із затвердженими Міністерством охорони навколишнього природного середовища України Лімітами добування (відстрілу, відлову) диких парнокопитих та хутрових звірів у сезон полювання 2006/2007 року та Інструкцією про порядок видачі ліцензій на добування мисливських тварин та порядок здійснення полювання на цих тварин, затвердженою наказом Держкомлісгоспу України від 27 грудня 2000 року № 153 і зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 14 березня 2001 року за № 228/5419.

2.5. Колективне та облавне полювання на парнокопитих тварин дозволяється в складі не більше 20 (двадцяти) мисливців, уключаючи нагоничів, і не більше двох разів в одному мисливському угідді (квартал, поле і т.п.) протягом сезону.

2.6. Добування вовка дозволяється здійснювати за наявності в мисливця ліцензії або відстрільної картки на добування інших мисливських тварин.

Відстріл вовка та лисиці не в мисливський сезон або в заборонених для полювання місцях здійснюється мисливцями з дозволу Комітету з лісового і мисливського господарства Автономної Республіки Крим, обласних управлінь лісового господарства, державного підприємства "Севастопольське досвідне лісомисливське господарство" , а в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду з дозволу Республіканського комітету Автономної Республіки Крим з охорони навколишнього природного середовища, державних управлінь екоресурсів в областях, М.Севастополі, за письмовою заявкою користувача мисливських угідь.

2.7. Умови організації та здійснення полювання для іноземних мисливців, дні полювання, норми добування тварин, розмір плати за надані послуги й добуту продукцію визначаються відповідними договорами, що укладаються між іноземцями або юридичними особами, які організовують для них полювання, та користувачами мисливських угідь відповідно до Правил організації полювання та надання послуг іноземним мисливцям, затверджених наказом Держкомлісгоспу України від 9 вересня 1999 року № 83 і зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 19 жовтня 1999 року за № 714/4007 (зі змінами та доповненнями).

2.8. Відстріл мисливських тварин для ветеринарно-санітарної експертизи проводити відповідно до Інструкції з проведення вибіркового діагностичного відстрілу мисливських тварин для ветеринарно-санітарної експертизи, затвердженої наказом Держкомлісгоспу України від 9 жовтня 2001 року № 94 і зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 24 жовтня 2001 року за № 900/6091. Тварин, добутих у порядку проведення селекційного та вибіркового діагностичного відстрілу для проведення ветеринарно-санітарної експертизи, зараховувати до ліміту їх добування у сезоні полювання 2006/2007 року.

2.9. Відлов з метою переселення в угіддя інших користувачів у рахунок ліміту добування 2006/2007 року дозволяється проводити в усі дні тижня: бабака – з 1 червня до 1 серпня 2006 року, парнокопитих тварин – з 1 жовтня 2006 року до 29 лютого 2007 року. На кожну відловлену тварину до початку її вивезення обов'язково закривається ліцензія.

3. Комітету з лісового і мисливського господарства Автономної Республіки Крим, обласним управлінням лісового господарства, державному підприємству "Севастопольське досвідне лісомисливське господарство" за узгодженням з Республіканським комітетом Автономної Республіки Крим з охорони навколишнього природного середовища, державними управліннями екоресурсів в областях, м. Севастополі та з урахуванням епізоотичної ситуації в регіоні:

3.1. Установити відповідно для Автономної Республіки Крим, областей, м.Севастополя конкретні дати відкриття та закриття полювання на той чи інший вид мисливських тварин, дні полювання, норми добування тварин у межах, визначених цим наказом.

3.2. Видати користувачам ліцензії відповідно до затверджених у встановленому порядку лімітів добування диких парнокопитих та хутрових звірів за наявності в них матеріалів діючого мисливського упорядкування або укладених договорів на його проведення.

3.3. Своєчасно довести до відома всіх користувачів мисливських угідь та зацікавлених державних органів Автономної Республіки Крим, областей, м.Севастополя встановлені терміни та порядок здійснення полювання на диких тварин у мисливський сезон 2006/2007 року. Провести з цих питань семінари-інструктажі.

3.4. У співпраці з Державною екологічною інспекцією, територіальними органами Міністерства охорони навколишнього природного середовища України та органами внутрішніх справ забезпечити контроль за дотриманням користувачами затверджених лімітів та норм добування мисливських тварин, охороною державного мисливського фонду від браконьєрів, суворе дотримання мисливцями правил полювання, техніки безпеки та ветеринарно-санітарних вимог.

4. Користувачам мисливських угідь:

4.1. Установити місця та порядок проведення полювань, конкретні дати відкриття та закриття полювання на той чи інший вид мисливських тварин, дні полювання, норми добування тварин у межах, визначених наказом регіонального органу лісового господарства.

4.2. Забезпечити дотримання профілактичних заходів щодо сказу та інших небезпечних хвороб, проведення ветеринарно-санітарної експертизи добутих тварин. Сезон полювання починати з дозволу головного державного інспектора ветеринарної медицини району згідно із Законом України "Про ветеринарну медицину".

4.3. Забезпечити дотримання порядку обліку, видачі й повернення ліцензій, відстрільних карток, організації та здійснення полювання.

Видавати мисливцям ліцензії та відстрільні картки із зазначенням у них терміну та місця здійснення полювання.

4.4. Проводити обов'язкову реєстрацію мисливців перед початком полювання та облік добутих ними тварин у контрольних картках обліку добутої дичини і порушень правил полювання.

Допускати до полювання лише тих мисливців, які мають посвідчення мисливця та щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита.

4.5. Забезпечити належну охорону державного мисливського фонду, суворе дотримання мисливцями правил полювання й техніки безпеки.

5. Контроль за виконанням наказу покласти на начальника Управління мисливського господарства Шадуру М.В.

Голова В.О. Червонийжурнал распространяется только по подписке.