Главная / 2011 / Оружие и охота №11

А що всерединi

Ярослав Александров Иллюстрации предоставлены автором

Що ж таке страйкбольні автомати, що в середині, і як же вони стріляють?Розглянемо страйкбольне обладнання ближче.

Зброєю його назвати важко, попри всю зовнішню схожість, тому будемо вживати сталу страйкбольну термінологію —"привод" (від поняття "приводити" в рух).

На приклад страйкбольного обладнання візьмемо "щирого японця" — виріб фірми Tokyo Marui М4 А1.

Зовні привод повністю повторює бойовий автомат M4A1 фірми Colt, але існує низка відмінностей. Перш за все — матеріал корпуса, у ТМ це пластик, у інших виробників силумін, литий алюміній. По друге — функціональність зовнішніх вузлів.

> <p>Фіксатор магазину і перемикач режимів вогню функціональні як у справжнього, а от кнопка затворної затримки у привода виконує декоративну роль.</p><p> Деякі виробники, вдосконалюючи свої вироби та приваблюючи клієнтів, надають кнопці затворної затримки певного роду функціонального навантаження — затримувати внутрішню шторку, то що.</p><p> А фірма Systema розробила для тренування солдат спеціальну серію — Professional Training Weapon (PTW), вона повністю копіює бойовий аналог за розмірами, вагою, матеріалами, і кнопка затворної затримки функціональна — вставив новий магазин, натискай, бо не запрацює!</p><p> Прицільні засоби повністю функ-ціональні, кришка віконця викиду гільз відкриває доступ до регулювання вузла хоп-ап, ручка затвора, кнопка досилання затвора — декоративні.</p><p> І нарешті головна відмінність — внутрішня конструкція.</p>