Главная / 2014 / Оружие и охота №5

Фiзика i логiка

Материальная часть

Класична механіка Галілея-Ньютона існує вже понад 300 років. За цей час вона було доповнена рядом прикладних інженерних теорій, але нікому не приходило в голову змінювати постулати механіки, оскільки вона довела свою справедливість на практиці.

Тому спроби постійного автора статей журналу Олександра Мусько реформувати основні закони механіки нічого, окрім посмішки, не викликають.

Будучи, за його власними словами, «человеком в оружейной механике случайным», О. Мусько не зміг розібратись в її базових законах, і тому прийшов до висновку: «либо неверна формула Гельмгольца

либо ошибочны постулаты Ньютона, на которых построена вся современная физика».

Дуже слабка позиція — виправдовувати своє власне нерозуміння , вигадуючи неіснуючі помилки інших.

Тим не менше, О. Мусько взявся реформувати фундаментальні закони механіки — закон збереження імпульсу і збереження енергії, підганяючи їх під свої погляди, чим викликав критику з мого боку.

У відповідь він написав цілу статтю під назвою «Спор с открытым забралом — теорий не измышляю» (журнал «Оружие и Охота», №9, 2013 р.), в котрій ще глибше продемонстрував свою некомпетентність.

Бажаючи довести свою правоту в суперечці зі мною, О. Мусько вдався до банальної фальсифікації (всупереч гордому заголовку своєї статті).

Наприклад, на стор. 45, цитуючи мою критичну статтю, він свідомо переставив слова, а два останні взагалі скоротив, у реченні стосовно сумарного імпульсу деталей після удару, від чого воно втратило свій початковий зміст.

А далі О. Мусько починає насміхатись над перекрученим ним самим реченням, звинувачуючи мене у відсутності логіки і математичному софізмі.