Главная / 2002 / Оружие и охота №7

До уваги рибалок Київщини

За добу з човна дозволяється виловити не більшe 5 кг риби.

Загальна ціна дозволу складається з оплати самого дозволу (5 грн. 10 коп.) та плати за ресурс (риб) пропорційно кількості діб, на які видано дозвіл. Вартість ресурсу на одну добу (5 кг) становить 30 коп.Згідно з Правилами право безкоштовного рибальства з човна на платних ділянках надано інвалідам І та ІІ груп, учасникам війн та бойових дій, учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС І та ІІ категорій. Крім того, "Порядком здійснення любительського та спортивного рибальства за умов спеціального використання водних живих ресурсів" на території Київської області для членів мисливсько-рибальських товариств, які уклали угоду з обласною рибінспекцією (1 грн.) за видачу дозволу на лов риби в місцях, відведених для платного рибальства. При цьому за ресурс (рибу) вони зобов'язані платити на загальних підставах (30 коп. за добу). Почесним і громадським інспекторам рибоохорони, які беруть активну участь у рибоохоронній роботі, дозволи на платний вилов риби видаються безкоштовно (за рахунок інспекції), і платять вони тільки за ресурс.

Слід нагадати, що рибальство з берега залишилось безкоштовним. Введений порядок платного рибальства не торкається та-кож підводного полювання. Тут слід керуватися "Тимчасовим положенням про підводне полювання в Україні" затверджене наказами ФПС України від 2.06.96 р. та Головрибводу від 7.06.96 р.

Дозволи на платне рибальство, як і консультацію про порядок його здійснення, можна отримати в установах Київської облдержрибінспекції або УТМР за адресами, наведеними нижче: Управління Київської облдержрибінспекції, м. Вишгород, вул. Шолуденка, 11, тел.: 54-8-54; Гребля Київської ГЕС, м. Вишгород, рибоохоронна дільниця № 3 Київської облдержрибінспекції тел.: 54-8-54; с. Лютіж Вишгородського р-ну, вул. Леніна, 62, тел.: 40-2-31; м. Київ, Корчуватська набережна, 27, рибоохоронна дільниця № 2 Київської облдержрибінспекції; м. Біла Церква, вул. Петра Запорожця, 244, рибоохоронна дільниця № 5 Київської облдержрибінспекції тел.: 7З-3-30; с. Циблі, П.-Хмельницького р-ну (в районі річкового порту), рибоохоронна дільниця № 1 Київської облдержрибінспекції, тел.: 55-3-99.

Крім цього, Київська облдержрибінспекція доручила розповсюджувати дозволи на здійснення платного рибальства довіреним особам УТМР на базах цих товариств, розташованих у м. Києві та області.

Щасливої риболовлі вам, друзі! Заступник начальника Київської обласної державної інспекції рибоохорони Л. Ющенко