Главная / 2011 / Оружие и охота №7

Мисливський сезон 2011-2012

УКРАЇНСЬКЕ ТОВАРИСТВО МИСЛИВЦІВ ТА РИБАЛОК КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ УТМР МИСЛИВСЬКО-РИБАЛЬСЬКЕ ВИРОБНИЧЕ ОБ'ЄДНАННЯ ПОГОДЖЕНО:

Державне управління охорони навколишнього середовища Київської області 10. 05.2011 ПОГОДЖЕНО: Київське обласне управління лісового та мисливського господарства 28 квітня 2011 р.

НАКАЗ №2-А:

Про проведення полювання у мисливський сезон 2011/2012 року на території угідь Київського обласного МРВО УТМР Відповідно до Закону України "Про мисливське господарство та полювання"(зі змінами, внесеними згідно Закону №1827-УІ від 21 січня 2010 р.) НАКАЗУЮ:

1. Установити такі строки полювання:

1.1. Норця великого, качок ( крім гоголя, черні білоокої, черні червонодзьобої, савки, нерозня, лутка, гаги звичайної, крохалів), лиску, курочку водяну, пастушка, куликів (крім кулика-сороки, кроншнепів, чайки, лежня, поручайника, крем'яшника, чорниша, перевізника, фіфі, баранця великого (дупеля), зуйків малого, великодзьобого, галстучника), голубів (крім голуба-синяка), на гусок: крім гуски малої (гуски білолобої малої), сіру, білолобу велику, гуменника — з ранкової зорі 13 серпня до 27 листопада 2011 року включно, а на території водно болотних угідь МРВО УТМР Київського і Канівського водосховищ — до 31 грудня 2011 року включно.

1.2. На перепілку — з ранкової зорі 13 серпня до З00 жовтня 2011 року включно.

1.3. На куртку сіру — з 1 жовтня до 27 листопада 2011 року включно лише в угіддях Бориспільського та Броварського МРГ МРВО УТМР за спеціальними разовими відстрільними картками, які видаються на добування однієї куріпки, без надання будь-яких пільг (за винятком зазначених в пункті 4.8 цього наказу).

1.4. На пернату дичину, вирощену на фермах і випущену в мисливські угіддя "під постріл" — з 13 серпня до 31 грудня 2011 року включно.

1.5. Індивідуального полювання на копитних тварин: на самця козулі — з 1 травня до 31 грудня 2011 року включно;

на самців оленя благородного, кабана та його молодняк, здатний до самостійного існування — з 1 серпня 2011 року до 31 січня 2012 року включно;

на самок кабана, оленя благородного, козулі, та їх молодняк здатний до самостійного існування — з 1 вересня 2011 року до 31 грудня 2011 року включно.'

1.6. Колективного та облавного полювання на диких парнокопитних тварин:

— на самців та самок козулі, кабана, оленів благородного, та їх молодняк, здатний до самостійного існування — з 22 жовтня до 31 грудня 2011 року включно;

— на самців оленя благородного, кабана та його молодняк, здатний до самостійного існування — з 22 жовтня 2011 року до 29 січня 2012 року включно.

1.7. На зайця-русака — з 5 листопада 2011 року до 28 січня 2012 року включно.

1.8. На лисицю, єнотовидного собаку, вовка — з 5 листопада 2011 року до 29 лютого 2012 року включно.

2. Установити, що:

2.1. Днями полювання є:

на пернату дичину — субота, неділя та середа, а для мисливців власників собак лягавих порід і спанієлів індивідуально, або групою мисливців ( не більше 3-х чоловік) та за наявністю відповідних документів на собаку, додатковий день полювання — четвер;

на вирощену на фермах та випущену "під постріл" пернату дичину — усі дні тижня (за умови наявності спеціально відведених для цієї мети наказом користувача мисливських угідь, ділянок) за окремими відстрільними картками;

на копитних, при індивідуальному полюванні — усі дні тижня;

на копитних при колективному та облавному полюванні в жовтні — грудні 201 Іроку — субота та неділя;

на копитних при колективному та облавному полюванні в січні 2012 року — усі дні тижня;

ла зайця-русака — виключно субота;

на лисицю, єнотовидного собаку та вовка: — субота та неділя, а в лютому 2012 року для мисливців (в першу чергу — власників мисливських собак норних та гончих порід), — усі дні тижня (під керівництвом єгерської служби користувача угідь, за разовими відстрільними картками).

2.2. Полювання на зайця-русака, вовка, лисицю, єнотовидного собаку, та пернату дичину проводити за відстрільними картками, у межах установленої пропускної спроможності угідь, з обов'язковою реєстрацією мисливців і обліком добутої дичини, який ведеться у контрольній картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання.

2.3. Денна норма відстрілу зайця-русака одним мисливцем — один заєць. Норми відстрілу єнотовидного собаки, вовка та лисиці не лімітовано.

2.4. Норма добування пернатої дичини одним мисливцем за день полювання не повинна перевищувати:

норців великих — 2;

куріпок сірих — З;

гусей — 3;

куликів — 10;

качок — 5;

перепілок — 15;

лисок — 6;

курочок водяних— 4;

голубів — 10;

пастушків —3.

Перната дичина, вирощена на фермах та випущена "під постріл" — не лімітовано.

2.5. Полювання на ставках та риборозплідниках проводити у терміни та періоди доби, у відповідності з графіками та виробничими циклами рибних господарств.

2.6. Полювання на пернату дичину, диких парнокопитних та хутрових звірів проводити у відповідності до вимог Закону України "Про мисливське господарство та полювання" (зі змінами та доповненнями) та "Положення про порядок поводження із зброєю, видачі ліцензій на добування мисливських тварин та проведення полювань", затвердженим наказом Держкомлісгоспу від 2 квітня 2007 року № 129 і зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 18 квітня 2007 року за № 389/13656.

2.7. Полювання на диких парнокопитних тварин, проводити за ліцензіями згідно із затвердженими Міністерством охорони навколишнього природного середовища України лімітами добування диких парнокопитних тварин у сезоні полювання 2011/2012 року.

2.8. Умови організації та здійснення полювання іноземцями, розмір плати за надані послуги й добуту продукцію визначаються відповідними договарами.

3. Заборонити:

3.1. Проведення полювання на пернату дичину та хутрових звірів в лісових угіддях без дозволу та присутності єгерської служби.

3.2. При проведенні полювання на пернату дичину знаходження в угіддях з нарізною зброєю та набоями споряджених кулями і шротом діаметром більше 5мм (№0000) , ст..20.3акону України "Про мисливське господарство та полювання".

3.3. Проведення полювання на дичину, вирощену на фермах і випущену "під постріл", за межами спеціально визначених для цієї мети ділянок та без відповідних дозволів на добування, без присутності відповідальної особи користувача угідь.

4. Директорам районних МРГ:

4.1. Визначити пропускну спроможність мисливських угідь, узгодити її з державними підприємствами лісового та мисливського господарства та териториальними органами охорони навколишнього середовища.

4.2. Забезпечити дотримання профілактичних заходів щодо сказу та інших небезпечних хвороб, проведення ветеренарно-санітарної експертизи добутих тварин. Сезон полювання починати з дозволу головного державного інспектора ветеренарної медицини району згідно із Законом України "Про ветеринарну медицину".

4.3. Забезпечити дотримання порядку обліку, видачі й повернення ліцензій, відстрільних карток, обліку добутої дичини.

4.4. Видавати мисливцям ліцензії та відстрільні картки із обов'язковим зазначенням у них П.І.Б. мисливця, терміну та місця проведення полювання. На мисливських тварин, добутих у господарствах згідно дозволів на добування, за проханням мисливців видавати відповідні довідки встановленого зразку.

4.5. Допускати до полювання мисливців, які мають державне посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання на відповідний мисливський сезон з відміткою про сплату державного мита та інші необхідні документи на право полювання, передбачені статтею 14 Закону України "Про мисливське господарство та полювання".

4.6. Перед початком полювання забезпечити реєстрацію мисливців і проведення інструктажів з питань техніки безпеки при поводженні зі зброєю та здійсненні полюваннь. Про добування пернатої дичини або хутрового звіра відповідний запис у картці мисливець робить сам.

При полюванні на пернату дичину та хутрових звірів за відсутність відмітки у контрольній картці про проведення полювання у зазначений день, або про добуту ним дичину, особисту відповідальність несе мисливець.

4.7. У співпраці з Державними територіальними органами Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, Державним агенством лісових ресурсів України та органами внутрішніх справ забезпечити охорону мисливського фонду від браконьєрства, контроль дотримання мисливцями правил полювання, норм добування мисливських тварин та техніки безпеки.

4.8. З метою заохочення первинних мисливських організацій, спонсорів, мисливців, які на протязі 2011 року надавали практичну допомогу районним МРГ в проведенні біотехнічних заходів, виконанні господарських робіт, охороні та відтворенню мисливської фауни, надавати їм переважне право в придбанні відстрільних карток та ліцензій на пільгових умовах.

4.9. Своєчасно довести до відома голів первинних організацій УТМР, зацікавлених державних органів та громадскості встановлені терміни та порядок здійснення полювання в мисливський сезон 2011/2012 року.

5. Контроль ,за виконанням цього наказу покласти на головного мисливствознавця Шеіна О.В.

Директор В. Т. Щегельський