Главная / 2011 / Оружие и охота №7

Краще! Сильнiше! Влучнiше!

Ярослав АЛЕКСАНДРОВ, ілюстрації надано автором

В житті кожного чоловіка настає момент, коли він усвідомлює свій інстинкт суперництва. І кожен на свій лад вгамовує його.

Один з варіантів — екстремальні види спорту, а саме страйкбол (airsoft).

Kожному хочеться досягнути кращих результатів — за рахунок виснажливих тренувань, постійного внутрішнього вдосконалення, та покращення тактико-технічних характеристик (ТТХ) страйкбольної "зброї".

З "коробки", тобто, з заводу, всі типи страйкбольного обладнання мають майже однакові ТТХ (крім деяких китайських виробників, але про них ми поговоримо окремо): 90 м/с швидкість вильоту кулькою вагою 0.2 грама, та влучною дальністю близько 35 метрів. Звичайно, що влучність напряму залежить від довжини стволика, по якому кулька розганяється.

Та хочеться більшого…

> <p>Безумовно, що попит народжує пропозицію, і пропозицій багато. Новаки губляться в розмаїтті пропонованих тюнінг-комплектів, шестерінок, поршнів, шайбочок, носиків, циліндрів… Гадаю, що ця стаття допоможе скласти перше враження про тюнінг (від англ. Tuning — налаштування , покращення ТТХ).</p><p> Почнемо власне з принципу дії страйкбольної

AEG (automatic electric guns) — автоматична електрична зброя, принцип її дії такий: електродвигун через редуктор (gearbox — гірбокс) взводить поршень, а пружина забезпечує різкий зворотній рух поршня і повітряний удар, що виштовхує кульку по стволику діаметром 6, 08 мм (в базі).

Спрінги (від англ.. spring — пружина): м'язовою силою гравець зводить поршень, і так само пружина забезпечує різкий повітряний удар.

Газові прототипи ("газовики")— повітряний удар створює порція стисненого газу зі спеціального резервуара.