Главная / 2004 / Оружие и охота №3

Народні депутати проти весняного полювання

Верховна рада України у лютому 2004 року прийняла за основу проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про мисливське господарство та полювання", внесений народним депутатом Голубом О.В., згідно якого у статті 19 зазначеного закону відбудуться зміни: у другому абзаці: "полювання на самців крижня, тетерука, вальдшнепа та гусок: сіру, білолобу, велику, гуменника" вилучаються слова "у березні-квітні".

ПОСТАНОВА
Верховної Ради України
Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про мисливське господарство та полювання"

Верховна Рада України постановляє:

1. Проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про мисливське господарство та полювання" (щодо строків полювання) (реєстр. № 4194), внесений народним депутатом України Голубом О. В., прийняти за основу.

2. Доручити Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи разом з Кабінетом Міністрів України доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням зауважень i пропозицій суб'єктів права законодавчої ініціативи та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

Голова Верховної Ради УкраїниВ.ЛИТВИН

м. Київ 19 лютого 2004 року

№ 1534-ІV

Кабінет Міністрів України запропонував зацікавленим міністерствам та установам (у тому числі ЦР ТВМР ЗС України) взяти участь у доопрацюванні цього законопроекту. Редакція журналу "Зброоя та Полювання" публікує лист ЦР ТВМР ЗС України до Кабміну, Верховної Ради, Мінприроди, Держкомлісгоспу та відповідь на цей лист профільного комітету Верховної Ради України.